De BMW M5 Competition.

Scherper dan ooit.

De nieuwe BMW M5 Competition high-performance sedan levert uitzonderlijke prestaties met een verhoogd vermogen van 625pk. Het extra vermogen zorgt ervoor, dat de M5 Competition in 3,3 seconden naar de 100 km/u sprint. Een sprint naar de 200 km/u duurt slechts 10,8 seconden. Hiermee is hij 0,3 seconden sneller dan een 'normale' M5. Het vermogen wordt middels een achttraps Steptronic automaat overgebracht en geeft de M5 Competition een snellere reactietijd.

Na het debuut in de standaard versie heeft ook de M5 Competition het M xDrive vierwielaandrijvingssysteem. Het actieve M differentieel op de achteras zorgt ervoor dat hij aanvoelt als een auto met achterwielaandrijving, maar dan met meer tractie. Doormiddel van verschillende rijprogramma's kan worden gekozen voor 4WD of 2WD.

De M5 Competition heeft een onderstel dat 7 millimeter verlaagd is en maakt gebruik van een speciale demperhydraulica en stuggere veren. Daarnaast zijn er gemodificeerde spoor- en stabilisatorstangen op de achterzijde toegevoegd. Het geluid van de M Sport uitlaat is te regelen via een knop. De M Sound Control knop laat de bestuurder beslissen over de soundtrack.

Met opvallende designfeatures wordt de M5 Competition benadrukt.
• BMW Individual hoogglans Shadow Line
• Hoogglans zwarte afwerking van de grille, nieren, kieuwen, spoiler en buitenspiegels
• M5 Competition aanduiding op de achterklep
• Achterbumper uitgevoerd in hoogglans zwart
• Exclusieve 20 inch lichtmetalen M wielen