De nieuwe BMW X2 M35i

M DNA voor sterkste Sports Activity Coupe in het compacte segment.

BMW presenteert nu een nieuw topmodel van de X2. Een brede grille bestaande uit de dubbele nieren, kenmerkt het front van deze BMW X2 M35i (gemiddeld brandstofverbruik 8,1-8,4 l/100 km, gemiddelde CO2-uitstoot: 185-191 g/km)*. De in Cerium Grey uitgevoerde omlijsting maakt het M Performance model direct herkenbaar. Ook de luchtinlaten en de spiegelkappen zijn uitgevoerd in deze contrasterende kleur. Aan de achterkant onderscheidt de BMW X2 M35i zich door een M achterspoiler en twee specifiek voor deze uitvoering ontworpen uitlaatpijpen, eveneens in de kleur Cerium Grey.

In maart 2019 starten productie en levering van de nieuwe BMW X2 M35i.

BMW X2 M35i

TwinPower Turbo motor

De BMW X2 M35i is voorzien van een 225 kW (306 pk) sterke viercilinder turbomotor, die zorgt voor topprestaties. Zoals de letter M in de typeaanduiding aangeeft, biedt de nieuwe BMW X2 M35i de indrukwekkende dynamische eigenschappen van een M Performance model.

Om deze hoeveelheid kracht goed op het wegdek over te brengen, heeft BMW de X2 M35i standaard voorzien van de intelligente vierwielaandrijving xDrive in combinatie met een 8-traps Steptronic automaat die is voorzien van Launch Control.

BMW X2 M35i

Herkenbaar M Performance-design

Het intrigerende uiterlijk van de BMW X2 M35i verraadt zijn sportieve aspiraties. De invloed van BMW M Performance is direct herkenbaar aan verschillende in Cerium Grey uitgevoerde componenten die zijn gebaseerd op het M Sport Package.

De buitenspiegels zijn voorzien van spiegelkappen, eveneens uitgevoerd in Cerium Grey. Aan de achterkant is de BMW X2 M35i herkenbaar aan een onderscheidende M spoiler en een M Sport-uitlaatsysteem met twee uitlaatpijpen.

BMW X2 M35i

Exclusieve M Sport-stoelen

Binnenin zet de BMW X2 M35i zijn sportieve uiterlijk voort. Net als bij het carrosserieontwerp vormt ook voor het interieur het M Sport Package de basis. Daarnaast is de BMW X2 M35i voorzien van een met leer bekleed M Sport-stuur met schakelpeddels. De portierbekleding voorin heeft de aanduiding M35i.

De optionele M Sport-stoelen zijn een noviteit. Ze bieden bestuurder en passagier niet alleen perfecte zijdelingse steun in scherpe bochten, maar eveneens een hoge mate van comfort en veiligheid dankzij geïntegreerde hoofdsteunen. De M Sport-stoelen zijn leverbaar in de volgende drie ontwerpen: een stof Trigon/Alcantara combinatie in zwart met blauwe accenten, geperforeerd leder Dakota Magmared met zwarte accenten en geperforeerd leder Dakota zwart. 

BMW X2 M35i

Trendsettende digitale mogelijkheden

BMW biedt met de nieuwe X2 M35i eveneens trendsettende digitale mogelijkheden op het gebied van bediening en infotainment. Zo is de lijst met opties bijvoorbeeld uitgebreid met het full-colour BMW Head-Up Display. Het biedt mogelijkheden die tot nu toe in dit segment ongekend zijn. Kopers kunnen daarnaast kiezen voor de nieuwste generatie van BMW ConnectedDrive en de nieuwe BMW ConnectedApp.

Optionele functies zoals het draadloze gebruik van Apple CarPlay zijn eveneens leverbaar. De BMW X2 M35i staat de bestuurder bij met op camera gebaseerde assistentiesystemen, zoals bijvoorbeeld de optionele file-assistent, die het rijden in de file minder vermoeiend maakt, en een optionele parkeerassistent.